2013-04-26
1937 瀏覽
今天去左一間開左一陣的意大利餐廳同Friend食飯, stanley 11 認真多人,排隊排到呢, 有拉麵,日本西餐,素食, 日本定食, 好多選擇, 價錢以中環黎講算係甘。 講番餐廳, 一出電梯就到, 好多人,大部分都係上班族,坐低之後就有意大利focarccia 送到,又有truffle味橄欖油,同黑醋任倒, 個包都好鬆, 有香草味道, menu 都有5 種選擇, 有意粉,有菜, 有香腸,有魚。 午餐可以choose湯或沙拉,好快就有沙拉食,分量十足,好健康的開始, 大大碟,用左橄欖油同黑醋。配埋芝士好夾 食完沙拉,等左一陣,就有主菜了. 我碟魚有小小辣,d 麵包糠脆卜卜,加上有d香料, 都幾惹味,菠菜不油,剛剛好。薯茸好滑同我個脆脆地的魚一齊食好正,朋友T個香腸系意大利豬肉腸,好厚切,本身都好咸, 加上扁豆本來都鹹鹹地, 第一口就會覺得扁豆太鹹,但是吃完香腸就覺得香腸同豆一起吃就中和左。朋友覺得太大分了,食唔曬,我試左小小,感覺都係咸左D。吃不慣意大利香腸。 。 。 其實吃完自己碟野都好飽, 但是加30 蚊有個甜品, 就要了一份,Apple cake , 厚厚實實的蛋糕,不是cre
食完沙拉,等左一陣,就有主菜了. 我碟魚有小小辣,d 麵包糠脆卜卜,加上有d香料, 都幾惹味,菠菜不油,剛剛好。薯茸好滑同我個脆脆地的魚一齊食好正, 朋友T個香腸系意大利豬肉腸,好厚切,本身都好咸, 加上扁豆本來都鹹鹹地, 第一口就會覺得扁豆太鹹,但是吃完香腸就覺得香腸同豆一起吃就中和左。朋友覺得太大分了,食唔曬,我試左小小,感覺都係咸左D。吃不慣意大利香腸。 。 。
其實吃完自己碟野都好飽, 但是加30 蚊有個甜品, 就要了一份,Apple cake , 厚厚實實的蛋糕,不是creamy 個d , 底下有蘋果茸, 熱辣辣,配埋雪糕, 個vanila 好好食啊, 好香, 仲有香草籽架。
聽說,老闆用的是意大利雪糕,其實30 蚊有蛋糕同雪糕都好好,意大利餐廳wor,
個餐包埋咖啡或茶, 個咖啡一點都唔酸,好飲,而且都吾細杯添
雖然餐廳室內面積較細,但係有露台, 可以坐室外,好光猛, 其實,結婚時候,唔擺酒, 黎做個wedding reception or bridal cocktail 都幾好,
我個人就幾中意呢d小餐廳,同d friend 飲酒食好料喇~~ Worth a come back
題外話/補充資料:
午餐有酒飲 wor~