2021-06-22 42 瀏覽
口淡淡唔知食乜好?友人話不如食酸酸甜甜既嘢我就靈機一觸就話一於Let's eat some Thai🇹🇭餐廳位於荃新天地2期商場對面,位置唔算難搵,加上佢有非常奪目既黃色招牌,未入去已經感受到泰式風情。餐廳入面空間位置寬敞,侍應非常有禮貌。而且呢度既大廚全部都係泰國人,彷彿好似去泰國食一樣。鮮蝦炒金邊粉$88每次去食泰菜,呢個一定係我top3內。金邊粉炒得爽身唔立口,鮮蝦彈牙,非常惹味。泰式拼盤$138小食太多選擇花多眼亂,唔知叫咩好,一於叫個拼盤一次過滿足幾個願望啦!蝦餅同魚餅炸得幾好,蝦餅都好重蝦味,再點埋個汁,簡直係畫龍點睛,好味!而串燒雞同春卷正常發揮。咖哩炒蜆$88本身佢係金不換辣椒膏炒蜆,之後問職員可唔可以轉咖喱,因為食泰菜,點可以冇咖哩呢?泰式咖哩真係我all time favourite, 唔會過濃同太杰,而且蜆好大隻,蜆肉都相當有份量,而且一粒沙都冇!呢個價錢超值!香芒軟殼蟹米紙卷$82賣相還好,但我略嫌太多菜同芒果味不足,但軟殼蟹炸得十分好,完全唔會過油,而且十分脆口。泰式凍奶茶$28+青檸梳打$28嚟食泰國菜點可以唔飲佢嘅泰奶呢,本身expect就算叫咗少甜都會好
口淡淡唔知食乜好?友人話不如食酸酸甜甜既嘢

鮮蝦炒金邊粉$88

每次去食泰菜,呢個一定係我top3內。

金邊粉炒得爽身唔立口,鮮蝦彈牙,非常惹味。

泰式拼盤$138

咖哩炒蜆$88

香芒軟殼蟹米紙卷$82

泰式凍奶茶$28+青檸梳打$28

嚟食泰國菜點可以唔飲佢嘅泰奶呢,本身expect就算叫咗少甜都會好甜,但完全無,奶茶亦好滑,好飲!
而青檸梳打好重青檸味,唔會好酸,解渴一流!

呢一餐飯我好滿足,而且以正宗泰國菜嚟講價錢唔算太貴,真係「泰」好味,亦都「泰」享受!
2021-06-22