2023-12-15 165 瀏覽
原來呢度除佐有午市仲有晚市,晚市有晚市套餐,6道海式,有晒海鮮生蠔呢啲貴價食材,餐廳環境又好,岩晒打卡📸📸我地先試下佢地既法式酥皮龍蝦湯,龍蝦湯好濃郁,好香龍蝦味,加埋酥皮簡直係錦上添花!酥皮焗得好夠脆,質地好好,酥脆鬆化,好香牛油味,同啲湯一齊飲就簡直係神來之筆,超級好飲🥰🥰之後試埋前菜海鮮,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係前菜之一,沙律唔會好濃味,好開胃,牛油果好綿滑好清甜,加埋味美既海膽蟹肉,鮮味得黎咸咸地;另外虎蝦米紙春卷係炸脆佐既,乾身得黎又香蝦味,加埋魚子醬同羅勒油,味道更濃😚😚主菜就試佐牛扒同魚,炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒,聽到果名都知有保證,係 city'super出品,熟成牛扒肉興特別柔嫩,肉汁香濃,唔會煎到好老好鞋,牛味特別濃;另外既魚係香煎澳洲小鏻犬牙南極魚,魚厚味鮮,配上香炒茴香同鮑魚三文魚籽忌廉汁,味道更鮮更多層次😍😍最後甜品有法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕,燉蛋嫩滑無比,雪糕美味甘甜,兩個係最佳配搭🤓🤓
之後試埋前菜海鮮,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽