2015-09-20
2092 瀏覽
大埔[大尾篤]★ Jack's Terrazza今晚同啤酒肚慶祝拍拖紀念日,梗係要搵間有情調d既餐廳本身book左間食西班牙菜,不過太攰都係唔想過海。最後揀中左依間係大尾篤既西餐廳,真係perfect choiceFriday night不過都比較少人入大尾篤,6點幾打去book都仲有位~行到門口已經有友善waiter叔叔招呼我地入去入面既裝潢都係typical西餐廳咁啦,略為昏暗既燈光配上白枱布黑傢俬。最romantic莫過於有個伯伯好溫柔咁係到唱live,聲浪控制係background music level,唔似平時d live music會搞到傾唔到計本身諗住叫個2人餐($396),貪佢夠豐富又唔洗諗,不過啤酒肚有special request所以都係散嗌啦- 餐包($0 for any order):好驚係嗌餐先有問清楚先敢散嗌(麵包控)。好正呀成籃熱熱地既餐包,有巨型麵包條&香草包&燕麥包巨型麵包條上面有d粗鹽,就咁食都好夠味脆卜卜!香草包同燕麥包都超軟熟有興趣可以加用個好特別既樽裝住既欖橄油&醋1齊食,不過我地2個試左一啖牛油+包就停唔到!!佢d牛油超好味我直頭想打包(p
Friday night不過都比較少人入大尾篤,6點幾打去book都仲有位~行到門口已經有友善waiter叔叔招呼我地入去 入面既裝潢都係typical西餐廳咁啦,略為昏暗既燈光配上白枱布黑傢俬。
最romantic莫過於有個伯伯好溫柔咁係到唱live,聲浪控制係background music level,唔似平時d live music會搞到傾唔到計 本身諗住叫個2人餐($396),貪佢夠豐富又唔洗諗,不過啤酒肚有special request所以都係散嗌啦
- 餐包($0 for any order): 好驚係嗌餐先有問清楚先敢散嗌(麵包控)。好正呀成籃熱熱地既餐包,有巨型麵包條&香草包&燕麥包巨型麵包條上面有d粗鹽,就咁食都好夠味脆卜卜!香草包同燕麥包都超軟熟 有興趣可以加用個好特別既樽裝住既欖橄油&醋1齊食,不過我地2個試左一啖牛油+包就停唔到!! 佢d牛油超好味我直頭想打包(p.s. Good CS: 收野果時我讚d包好好食, waiter叔叔話可以比多一兩個我地如果唔係驚太飽,真係想追加...)
- 四式精選海鮮冷盤($168):
最正係充滿海水味而又唔會太咸既凍生蠔,平時我都唔係點食諗住咬一啖就益下啤酒肚,點知最後忍唔住成粒食晒
- 海鮮大薈PIZZA(9"$148):
- 牛肝菌雜菌煙腿蕃茄醬燴尖通粉($108):
本身想叫個banana特飲但今日無,唯有比啤酒肚得呈...
- Keiler Dark Wheat Beer($58):
埋單$530/2ppl。
埋完單無啦啦見到live show伯伯隔離多左位女仕係到獻唱,唱得好動聽臨走聽waiter叔叔講先知原來係老闆娘!
Overall,係依度享受左非常愉快既friday night好鐘意佢既環境,有live music聽,服務態度勁好,食物又有水準完全唔限時可以坐成晚,野食又一碟一碟上唔會趕~一定一定會再黎!
題外話/補充資料:
依到評星期五六日先有live music,而且每日唔同人,聽waiter介紹星期六係會表演saxophone既男女組合!