2021-11-10
前菜係ham & salad大大塊ham配大大塊哈密瓜ham唔太鹹 配哈密瓜入口清爽沙律材料新鮮 入口爽脆吉列豬扒外皮好脆 而且薄係用左自家調配嘅七色香料 外層見到嘅黑色點點就係吉列皮入面日式醬油嘅顏色入口唔會成口都係粉嘅感覺同埋啲肉油脂分布得岩岩好 夠香口得黎唔會油膩係靚豬扒先咁有層次重點係個咖喱汁好香口 咸辣適中豬排配埋咖喱口感味道一流塊魚個皮煎好脆 魚肉都唔會過熟薯蓉係比較有質感個種 令我諗起cookie dough嘅質感 食落好重牛油香成碟野配埋少少檸檬汁同檸檬牛油醬岩岩好 唔會油膩或覺得滯最後飲16號個杯手工啤酒係香港制造嘅sour stout 顏色較深 帶點天然發酵出黎嘅酸味 質感比較厚身21號就係session IPA入囗帶甘 之後就係非常清新嘅麥香味 係滿滿嘅麥香配炸薯條係一種享受主打得手工啤酒 佐酒小食嘅質素都好重要今次就試左佢個熱浪薯條上面嘅粉係自家制作啲粉夾埋啤酒 會食到啲粉嘅少少甜味店家落粉一啲都唔手軟 每條薯條都沾到粉啲薯條粗度岩岩好 沾到足夠嘅粉 唔會食到中間無味而且放到凍左都唔會淋或者出油一路慢慢摸住杯底 傾住計咁食 係一種享受
大大塊ham配大大塊哈密瓜
ham唔太鹹 配哈密瓜入口清爽