2023-06-05 18 瀏覽
曾經嘅神樂日式料理出晒名CP值高, 相信大家都略有所聞. 依家舖頭重出江湖, 改名滝雲, 更新咗菜式但係保持咁高嘅CP值, 雖然滝雲先開張咗將近3個月, 但係入邊嘅師傅係有多年經驗. 質量保證!dinner時間去到仲見到好吸引嘅lunch menu for reference, 二人套餐有茶碗蒸, 刺身, 燒物, 丼同甜品都係580蚊兩個人. 我哋嗌咗晚市880蚊二人前, 成set嘢完全係omakase嘅體驗~天氣勁熱, 一坐低嗌完餐師傅就畀咗漬物我哋食住完. 跟住就係一連串嘅視覺同味覺嘅享受~🐚 先付🐟 時令刺身5點🐠 時令燒海鮮1款🍢 串燒6款🍣 廚師特選壽司10貫🌯 手卷🥣 吸物🍮 甜品刺身魚生油脂豐腴, 厚切. 壽司係傳統日式壽司嘅食法, 師傅擺咗少量wasabi喺魚生同飯中間. 餐廳嘅wasabi唔算辣, 所以客人可以酌量自己加多啲wasabi. 嗰日嘅時令燒海鮮係西京燒馬友, 魚皮微焦, 好香. 馬友肉實有口感但唔乾身. 一啖食晒啱啱好. 食到好飽就上暖笠笠嘅吸物-miso soup. 最後係抺茶mousse做完美ending.餐廳重新開張, 平日夜晚人流唔多. 覺得880

🐚 先付
🐟 時令刺身5點
🐠 時令燒海鮮1款
🍢 串燒6款
🍣 廚師特選壽司10貫
🌯 手卷
🥣 吸物
🍮 甜品

餐廳重新開張, 平日夜晚人流唔多. 覺得880蚊兩個人就可以有omakase嘅氣氛. 值得encore.