2020-10-06 77 瀏覽
我去過最令既Food court😍環境充滿中東風東風情🏮今次試一試一間新加坡菜🇸🇬店舖名NY Garden ,NY係代南洋,並不是「梁」野,好多人都誤會咗‼️_🍧🏖夏日代表_____紅毛榴槤特飲$26-聽到紅毛榴槤~唔食榴槤嘅你係咪嚇親呢🤓 -其實紅毛榴槤真名叫刺果番荔枝,係熱帶水果嘅一種 -唔單只無臭味😎果肉仲白雪雪🤍望落同椰果好似樣 而黑色一點點個啲,味道酸酸甜甜,有幾分似百香果😋係紅毛榴槤嘅種子 -平時中意飲百香果嘅你咁就要試下呢杯啦!😆恐龍🦖美祿:$26美祿應該係90後嘅童年時回憶,美祿面頭用左可可粉+美祿波波。飲嘅時候,美祿再加上可可脆片,多重享受,邊飲野又可以邊食可可脆片。炸蝦餅配黑松露醬$28以往食蝦餅都會好驚會咬落勁多粉,但呢個炸蝦餅就剛好適中,蝦肉當中夾雜着粟米蓉。再配上黑松露醬,食蝦餅之餘帶點黑松露的味道,食落好Yummy 😋南洋雜錦喇沙🍜$72呢個喇沙睇落就知十分足料包括:青口、蜆、海南雞、肥牛、金菇、魚片、腐皮、流心蛋,仲有啲青瓜絲同芽菜。之前食過既湯底味道都比較濃,但今次湯底剛好,唔會偏重口味,亦唔會偏淡,岩哂食得清淡既朋友仔😆明火椰子煲雞湯:$25出面海南雞飯

_🍧🏖夏日代表_____紅毛榴槤特飲$26

恐龍🦖美祿:$26

炸蝦餅配黑松露醬$28

南洋雜錦喇沙🍜$72
呢個喇沙睇落就知十分足料

明火椰子煲雞湯:$25
出面海南雞飯係送冬瓜湯,而你間舖頭再送椰子雞湯,相當揼本。煲湯最重要就係夠火喉,煲咗八個鐘,這個湯又足料又夠哂火喉,充滿膠質嘅雪耳,再加上香濃既椰子味,相當滋潤清甜。

新加坡無骨海南雞飯🐤$72
(可以加$8轉哂全髀肉)
油飯飯香撲鼻,而肉質唔會煙靭,食海南雞最怕係好似係度咬橡筋嘅感覺,會令到我完全唔想食個飯,再配上既醬汁,就越食越開胃。