2016-09-29 350 瀏覽
出左銅鑼灣 行街,但又未夠鐘食飯 ,於是決定搵個地方坐下休息下食杯甜品。Jerry McGuire 係一間 較新派嘅甜品 店, 餐牌上有幾款分子甜品 由於呢款甜品 適合四至六位朋友一齊食,今日我得兩個人就食唔到,可惜喔。 點了款 Sour Apple屬於係一杯偏酸嘅沙冰 ,酸酸甜甜帶點薑味, 冰凍嘅口感消暑又醒神, 製作嘅過程裏面還加了溶左既棉花糖 配搭上,令人一種兒時嘅味覺, 再食埋上面嘅士多啤梨, 滿口散發著濃濃嘅果香。 另外再點左杯,菊花同 brandy 溝出嚟嘅cocktail ,味道好清新 同清甜,一啲苦味都冇,仲有少少甜, 感覺反而似係一杯中式嘅餐酒。平時飲得果酒多,呢杯真係好推介俾各位朋友👍

點了款 Sour Apple

平時飲得果酒多,呢杯真係好推介俾各位朋友👍