2018-07-12
平時間中都會係屋企整果汁,既健康又飽肚。今日途經灣仔,見到間幾的骰嘅juice bar,諗都唔諗就入咗去。入面不論裝飾定menu都好colorful,我地就揀左Hockey Slap同 coffee iced blend。前者係blueberries, pears , raspberries 嘅smoothie ; 後者就係 double espresso, hazelnut milk, cream, chocolate cookies。Hockey slap 比較fresh,menu仲話呢杯嘢飲係detox and cleanse (頓然覺得腸胃好好 哈哈哈) 店員話佢哋嘅banana bread同cookies 都係自家製作,咁我就叫咗個bread試下。咦,又真係幾好味喎,入邊仲夾雜左啲nuts,所以食一啖飲一啖都飽。順帶一提,佢地個avolatte都好吸引 (係avocado lover 嘅你, 一定唔可以錯過)