2010-07-24
上星期五約了丁太 & Jean gathering, 以往我地通常揀放題, 因款式多, 樣樣食o的, 但限時限候, 唔得盡興. 今次想搵間靜靜地可gossip + 交通方便 (因一個港島, 一個東涌, 一個新界) + 輕食既地方, 就揀咗"Panash Bakery & Cafe".Panash Bakery 是我最愛的麵包店之一, 最愛她的五穀包. 早前於iSquare睇戲後看到這裡開了間bakery & cafe, 今次就來試一試麵包以外的食物.Book了7:30pm枱, 她們倆於7點前到, 所以不用等位.頭盤 : 燒雞沙律 - 燒雞煎得剛好唔"鞋"但不夠juicy, 沙律菜夠fresh, source 酸味味好醒胃.主菜 : 夏威夷pizza + 意大利雜菌牛柳粒長通粉 - pizza 唔夠 crispy, 皮偏腍. 通粉烚得剛好, 牛柳偏硬, source重牛肉味, 好牛者必試.甜品 : 珍寶Oreo熱朱古力蛋糕配雪糕 - 完全可以5人分享, 冰凍vanilla ice-cream配暖暖地既brownies + 朱古力醬 + Oreo餅, too heavey!!!! (在坐
甜品 : 珍寶Oreo熱朱古力蛋糕配雪糕 - 完全可以5人分享, 冰凍vanilla ice-cream配暖暖地既brownies + 朱古力醬 + Oreo餅, too heavey!!!! (在坐個個都忘記咗自己on diet...ing, 有你無你, 食咗先再喪跳>_<)
環境算乾淨整齊, 不失為一個三五知己gossip既地方, 最重要係無催交枱, 又不停re-fill水, 我地亦都好恨心咁當見唔到門口既人龍, 坐到打烊先肯走, 真係第一次可以毫無壓力下gossip.