2018-09-03
唔記得有幾多年冇去食過意粉屋了,今日好想食意粉,所以專門來試試呢間餐廳有冇唔同咗。呢間分店喺新城市廣場的地下食肆果层,本身位置較偏,但鋪位大,所以落到去都好易搵。四個人叫咗個二人餐,另两個套都係單點。點完都等咗十幾二十分鐘先有main course上。個薄批仲耐,等到其他餐都食完都仲未上。侍應話因爲焗爐細,一次焗唔到太多,所以耗時。但我哋覺得似漏單⋯⋯因爲餐後點咗餐飲也是三催四請先來到。餐廳本身限制用餐時間唔可以超過90分鐘,好彩我哋食得快,如果唔係都唔够時間食。我自己叫咗牛肋條阔麵,牛肋條唔够腍,阔麵麵身尚算幾滑。薄批芝士好多,批邊都幾脆。熱咖啡好香烘培豆味,唔會太澀,所以可以唔使落糖。買單613蚊,價格都差不多,只是服務和出品都十分一般,意粉屋冇乜意粉可揀,有些名不符實。