2021-09-09
舖頭外牆設計好中式 唔似茶餐廳 但係入面格局就係 而且大多數食客都係地盤工人或者老一輩🙂餐牌選擇多 有午餐 亦有炒飯炒麵 常餐 一餸飯 蒸餸等 非常港式見佢每份都超大碟 亦其炒飯炒麵我叫左個午餐自選麵 ($37)揀咗 雪菜肉絲 火腿 雞蛋麵要通粉 亦可選擇米粉 公仔麵賣相正常 望落好豐富咁 估唔到佢啲雪菜肉絲幾足不過成碗份量唔算大 另外仲有生菜🥬味道唔錯 🍳煎蛋蛋黃非流心 已經全熟 而且浸湯所以唔香脆 不過我自己覺得ok🥓火腿正常冇特別雪菜肉絲好好食👍🏻雪菜之外好似仲有啲酸菜咁 口感好正 好爽脆 然後又有少少醃製鹹味 肉絲雖然少 但係幾淋同埋比較瘦 用黎餸通粉勁㚒通粉質感一般 唔煙韌又唔太淋咁 湯底係味精味 不過好在唔太鹹同埋一啲都唔油另外仲包餐飲 要凍檸茶 (+$3)下次要少甜先得 督咗檸檬都仲好甜 整係飲到糖槳味🤭-整體味道ok 唔差環境可以接受 起碼感覺唔逼同埋都叫乾淨服務就…可以話差 個姐姐粗老啲 成日聽唔到你講嘢 然後啲侍應做野求其上多咗杯飲品俾我地 但係少咗兩個湯CP值合理嘅 $40埋單 同出面茶餐廳差唔多
但係入面格局就係 而且大多數食客都係地盤工人或者老一輩🙂
見佢每份都超大碟 亦其炒飯炒麵
我叫左個午餐自選麵 ($37)
揀咗 雪菜肉絲 火腿 雞蛋
味道唔錯
🥓火腿正常冇特別
通粉質感一般 唔煙韌又唔太淋咁
湯底係味精味 不過好在唔太鹹同埋一啲都唔油
另外仲包餐飲 要凍檸茶 (+$3)
下次要少甜先得 督咗檸檬都仲好甜 整係飲到糖槳味🤭
整體味道ok 唔差