2022-09-21
今晚又約咗姐妹食飯chill下update下,尖沙咀就最方便啦!K11地下有間Café Crêpe繁忙時間通常都有人龍,今日早咗少少過去好彩唔洗等位。Café Crêpe除咗有可麗餅之外,仲有pastries、baguettes同沙律,亦有好多好貼心又環保嘅選擇,例如素食、可持續海鮮、gluten-free嘅餐點,滿足曬各類人嘅需求。餐廳採取自助模式,先係chasier落單,然後會比個pager客人,當餐點準備好就會用pager提醒客人可以到取餐處拎嘢,餐具、吸管等都係取餐處旁邊自取。L'Epigurien 風乾火腿、布里芝士配羅勒醬鮮茄及蛋($115)呢款鹹味可麗餅餡料好多又豐富,入口先有火腿嘅鹹香,咬落就有香滑芝士同蛋香,最後係蕃茄粒同羅勒醬嘅清新,好有層次!Matcha & Berry Parfait 朱古力可麗餅配抹茶忌廉芝士、開心果脆脆同紅莓醬($89)顏色配搭好靚,表面光滑嘅啡色外皮非常香軟,同雲呢拿雪糕好夾,一冷一熱,另外再配埋我最愛嘅pistachio crunch同微酸嘅紅莓醬,口感豐富!飲品方面,我哋就揀咗matcha latte($48)同french soda
飲品方面,我哋就揀咗matcha latte($48)同french soda - creamside ($46),店員推薦嘅matcha latte好濃茶香口感順滑又唔會過甜,另一杯橙香香草就比較清爽,配crepe又幾夾!
原來兩大份crepe加兩杯飲品都幾飽,一甜一鹹,一次過試到兩款菜式好開心!