2022-08-13
𝟘𝟡.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 CURATOR Art & Café (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B113C號舖🔎#hkfoodieat_尖沙咀💸人均消費: $60-200🌿評分: 3/5🈶加一服務費Curator藝術咖啡館一直都好岀名藝術打印咖啡🎨不過佢嘅tiramisu都好多人推薦🍰心血來潮再去撞多次彩又真係俾我撞到💜(其實一早訂好咗位但衝動得滯cancel咗) 店面雖然略細但裝修好色彩繽紛🌈仲有好多Takashi Murakima嘅花花擺設、咕𠱸等等🫧好有少女心💗啱哂同女朋友/閨蜜打卡🌟ꕥ Tiramisu ($68) 造型精緻💚 忌廉打得好滑之餘上面嘅可可粉亦都唔會太多令到佢變苦🌟 Lady finger亦都浸滿咗濃縮咖啡同冧酒🥃 酒味香得嚟同時都食到濃縮咖啡嘅味道☕️雖然味道合我心意🫧但個人始終鍾意非傳統嘅海綿蛋糕版🤧食落嘅口感會比較融洽😶🌫️唔係太鍾情於浸淋咗手指餅乾質感😣ꕥ 是日蛋糕: 法式士多啤梨慕斯 ($68)遠遠已經聞到佢有士多啤梨甜🍓用刀一切就發現外層係朱古力🍫入面嘅餡就係店員所講嘅法式慕斯😱無論係質感、溫度
📌 CURATOR Art & Café (尖沙咀)
🔎#hkfoodieat_尖沙咀
💸人均消費: $60-200
🌿評分: 3/5
🈶加一服務費
ꕥ Tiramisu ($68)
ꕥ 是日蛋糕: 法式士多啤梨慕斯 ($68)
遠遠已經聞到佢有士多啤梨甜🍓用刀一切就發現外層係朱古力🍫入面嘅餡就係店員所講嘅法式慕斯😱無論係質感、溫度定外貌都酷似雪糕惟一唔同嘅就係佢唔會溶! 我哋兩個都覺得幾新奇🤖味道方面就係普通假士多啤梨味,幸好冇藥水味😮💨不過佢獨特嘅外型令成件事幾有新鮮感嘅🌿