2020-06-19
裝修同環境都十分吸精同少女風,食物賣相都係一流,無可否認係打卡必去既地方❣️不過食物同飲品的確令人有點失望,可能賣相太吸引,期望值較高。膠原滿滿熔岩飯賣相有特色,就好似熔岩爆發既樣,佢係由西班牙黑毛豬滷肉再加桃膠整成,加入桃膠煮成既滷肉飯幾特別,可以滋補一下,整體味道不過不失。炸排骨拉絲蛋餅上菜既時候的確令我大為驚訝,估唔到係大大塊排骨夾係入面,賣相好吸引🤩排骨食落鬆軟唔會好鞋,不過炸得唔夠香脆,中間夾住好多芝士如同名一樣拉到絲😋味道正常水準。紫薯蛋餅配鮮奶麻糬(黑糖漿)食落有啲失望,可能三樣野加埋唔係太夾,本身我係好中意食麻糬,但我中意煙韌個隻,佢係偏入口即溶好淋個texture,奶味唔算好濃。蛋餅表面偏硬,唔太鬆化食落,可能凍左食既關係,甜食有啲奇怪,個人都係中意咸食多啲。竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)黑卒卒外表令我好好奇個味道,飲落好苦,溝埋奶之後都係偏苦,有少許咖啡味,聽聞竹炭係可以排毒的🤨但我覺得唔好飲😅髒髒抹茶拿鐵賣相好吸引,有好多好多抹茶粉😍抹茶控一定俾佢吸引到,飲落成口都係粉要攪勻先好d,抹茶味好夠濃,但奶味唔係好香,飲落一般般。玫瑰咖啡配懸浮棉花糖三杯入面最正常最好飲既一杯😂
膠原滿滿熔岩飯
炸排骨拉絲蛋餅
紫薯蛋餅配鮮奶麻糬(黑糖漿)
竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)
髒髒抹茶拿鐵
玫瑰咖啡配懸浮棉花糖
三杯入面最正常最好飲既一杯😂賣相亦好可愛,淡淡玫瑰花香,飲落亦唔會太甜。