2020-09-24
自己本身唔係好好辣嘢,但係都試左黎間位於k11 musea 嘅四川菜,餐廳裝修精緻,可以望到維港夜景!/椒鹽豆腐粒 $88/ 頭抽珍菌 $88/ 要左兩款小食,味道都唔錯,但係椒鹽豆腐粒我覺得佢個皮唔夠脆,珍菌就普通haha,都係菇🍄 /香煎蓮藕餅 $168/我自己幾鍾意黎個藕餅,佢唔會好油膩,蓮藕脆脆地,口感幾好!/酸菜桂魚 $428/黎到重頭戲酸菜魚laaaa!可能係因為我本身唔係好食到辣.... 所以叫左少辣我都仲係覺得好辣🌚😂 桂魚塊份量都算多,好滑,湯我就太辣飲唔到,酸菜唔都覺得唔好食☹️ 睇黎我都係唔係麻麻地川菜.../四川冰粉 $38/ 紅糖糍粑 $68/冰粉食落好似啫喱,凍凍地,味道酸酸甜甜,消滯幾好!糍粑就煙煙韌韌,好似糯米糍,佢本身冇咩味道,加埋紅糖甜甜地都幾好食!整體黎講,我個人覺得一般,我屋企人都覺得麻麻地🤨 好彩係有discount,如果唔係都真係唔係好抵食😵
/椒鹽豆腐粒 $88/ 頭抽珍菌 $88/
/香煎蓮藕餅 $168/
我自己幾鍾意黎個藕餅,佢唔會好油膩,蓮藕脆脆地,口感幾好!
/酸菜桂魚 $428/
/四川冰粉 $38/ 紅糖糍粑 $68/