2023-06-15
616牛肉火鍋專門店 (三陂坊)荃灣三陂坊14-18號安安樓地下C號舖早排同朋友已經黎過荃灣呢間616 打邊爐,覺得非常出色,價錢大眾化之餘,牛肉既種類非常多,各個部位都試到,而且仲好新鮮,所以今日專登帶埋屋企人一齊黎試下我地今日大約7點半黎到餐廳見到已經坐滿晒食客,開頭仲唸住要轉軚改食其他嘢,點知原來店入面仲有2樓,餐廳職員好有禮貌帶左我地上黎,然後就放低左QR Code比我地自己落單,非常方便,而豉油醬料亦都係外面供食客自由配搭今晚最驚喜既就係食左黎自日本信洲牧場既和牛,我地試左牛肩胛位置,非常重牛肉味而且唔會太多筋,口感非常好,大家一定要試下,下次有機會想試埋都係同自同一個牧場既羽下肉同埋牛胸肉。。。而今晚除左和牛之外,我地仲點左匙柄,牛駝峰,牛肩脊,全部靚牛鋪晒出黎真係好吸睛,而且非常新鮮,睇見都流晒口水呀總結餐廳牛肉既質素真係幾高,而且品種夠晒多,岩晒我呢d無牛不歡既人,但如果你唔食牛既可能就未必岩啦。。。除左牛肉之外,餐廳其他火鍋配料個人覺得就正正常常啦,與其他火鍋店食到既相若,有機會既都值得一試
荃灣三陂坊14-18號安安樓地下C號舖