2023-07-16 24 瀏覽
“ A Cocoa a day to keep stress away”真係好鍾意食/飲朱古力但好少見到純以可可餸主題嘅飲品店灣仔呢間CUCOOLAND 以可可做主題老闆話 因為佢唔飲咖啡又飲唔到鮮奶所以就想開一間以朱古力做主題再有多種奶類比顧客做選擇嘅飲品店 亦都希望遇到同好完全啱哂我呢個飲野先考慮朱古力嘅人🫢佢地用嘅糖 大部份都係用蔗糖可以選擇嘅奶類包括鮮奶、燕麥奶、椰子奶和杏仁奶每款同可可豆都可以配合到一啲新意仲有純可可嘅飲品添 啱哂keep fit人士🍫73%黑朱古力燕麥奶👉🏻黑朱古力熱愛者必點 飲落香滑得黎無想像中嘅苦澀 唔會太甜 飲完唔會有痴住哂個口嘅感覺🍫抹茶朱古力👉🏻相對抹茶的苦澀會比較突出 好甜的比較推薦飲純朱古力味 但濃抹茶都岩嘅就可以飲下呢款 等待嘅時候有同店主閒聊覺得佢真係好有心去和大家分享佢愛嘅可可味道 和配搭建議 真係好用心
真係好鍾意食/飲朱古力
但好少見到純以可可餸主題嘅飲品店
灣仔呢間CUCOOLAND 以可可做主題
老闆話 因為佢唔飲咖啡又飲唔到鮮奶
完全啱哂我呢個飲野先考慮朱古力嘅人🫢

佢地用嘅糖 大部份都係用蔗糖
可以選擇嘅奶類包括鮮奶、燕麥奶、椰子奶和杏仁奶
每款同可可豆都可以配合到一啲新意
仲有純可可嘅飲品添 啱哂keep fit人士