2016-06-01
早排又黎到觀塘啦~~呢排多工廈之餘又多不同類型既餐廳!!!今次又黎到呢棟新開無耐既中海日升中心原來呢度有間食德國菜既餐廳架~地方唔算大, 夜晚人流比較靜, 見到有酒吧位置, 放工黎飲返杯都得wor!!!先到個白松露忌廉野菌湯~~上台時充滿松露香, 入口 Creamy 得黎唔會漏;可惜冷氣太凍, 擺一陣已經凍哂啦"*不過份量都唔少, 兩個人share 一碗就真係剛剛好啦!!!意大利巴馬火腿伴蜜瓜通常都係必點既前菜~~巴馬火腿軟軟的帶有鹹香, 包住蜜瓜食多中和了鹹味;飲下野慢慢食確實不錯!!女生們都係喜歡多菜少肉, 所以我地點左呢個香芒大蝦沙律~~份量挺大份的, 芒果及大蝦既份量都不少;配上黑醋及新鮮沙律菜, 好fresh 及多左芒果既甜味, 令人十分開胃!!!到主角出場啦~就係 February 既招牌菜:德國火焰咸豬手勁大隻豬手上台, 見到外皮已經炸到脆卜卜咁!!!仲有酸菜及沙律菜伴碟~~~上台之後, 店員就會沾上酒再點火, 令豬手既皮燒得更香更脆口!!!絕對係有野睇又有得食既一道菜~~~D 火都燒得幾勁架, 但唔會太燶, 落酒既份量一定要控制得好好"*食落皮脆內嫩, 粉嫩色的肉又香又
呢排多工廈之餘又多不同類型既餐廳!!! 今次又黎到呢棟新開無耐既中海日升中心
原來呢度有間食德國菜既餐廳架~
上台時充滿松露香, 入口 Creamy 得黎唔會漏;
可惜冷氣太凍, 擺一陣已經凍哂啦"*
巴馬火腿軟軟的帶有鹹香, 包住蜜瓜食多中和了鹹味;
飲下野慢慢食確實不錯!!
份量挺大份的, 芒果及大蝦既份量都不少;
就係 February 既招牌菜:德國火焰咸豬手
勁大隻豬手上台, 見到外皮已經炸到脆卜卜咁!!!
仲有酸菜及沙律菜伴碟~~~ 上台之後, 店員就會沾上酒再點火, 令豬手既皮燒得更香更脆口!!!
絕對係有野睇又有得食既一道菜~~~
食落皮脆內嫩, 粉嫩色的肉又香又有咬口;
鹹鹹地都幾入味, 咁大隻我地幾個女生都食唔哂丫~~
濕濕地既意大利飯正合我口味, 配埋大啡菇!!
每粒飯都沾有忌廉汁, 口感 Creamy, 熱辣辣食確實美味~~
一切開朱古力醬就湧出, 香濃既朱古力溶化了大家"*
配上士多啤梨雪糕, 一凍一熱, 簡單有一個完美既句號~