2018-08-13 602 瀏覽
👁‍🗨 Banana Cream Cheese (7/10)💲28感覺banana cream cheese 好似幾特別,所以就揀左佢啦🤭故名思義,個蛋糕係香蕉蛋糕離既,食頭幾啖可能會覺得香蕉味較淡,但係後期就會覺得香蕉味夠濃🍌再加埋打得好rich既cream cheese一齊食,增加左成個蛋糕既層次感😬👁‍🗨 Lychee (7/10)💲28呢個荔枝cupcake面頭有一大舊充滿清香荔枝味既butter cream🤤食落吾會覺得油膩🤓底下既蛋糕就係普通既yellow cake,甜度適中之餘亦都夠哂濕潤👁‍🗨 Toasted Almond (7/10)💲28吾好以為個蛋糕只係得面頭有果仁,其實連啲butter cream都有果仁味😎butter cream 同樣滑身,夠哂rich,蛋糕係黑糖蛋糕🍰食落有陣陣黑糖味,而且用黑糖蛋糕做底亦都比較少見🧐👁‍🗨 S’mores (7/10)💲28呢個面頭有一大舊表面好似被燒焦左既棉花糖,下面同樣係黑糖蛋糕,不過對比起其他款式,呢個好似遜色左啲😧可能係因為棉花糖甜左少許,加埋黑糖蛋糕一齊食甜上加甜,而且感覺單調左啲😳另外我仲試左佢地既曲奇,朱古力

👁‍🗨 Lychee (7/10)💲28

👁‍🗨 Toasted Almond (7/10)💲28

👁‍🗨 S’mores (7/10)💲28

另外我仲試左佢地既曲奇,朱古力同m&m🍪各要左一塊🤓曲奇本身甜度適中,主要既甜度來至朱古力,兩者比較之下,個人認為M&M既🍪比較好食,雖然亦都相對地甜左啲😳

🔛 整體評分(7/10)
外賣自取