2024-11-16
朋友係Kuromi粉絲,當我知道PHI Coffee & Pancake有期間限定聯乘紫色小魔怪Kuromi限定主題店,而中環這分店更是旗艦店,梗係要約埋朋友一齊去打卡啦!餐廳內到處都係Kuromi及Baku超可愛嘅裝飾,連Menu都製作成Kuromi相簿咁,真係好有誠意!我哋一於叫晒呢個系列嘅食品及飲品打卡!🔸Kuromi藍莓希臘乳酪梳乎厘PHI嘅疏乎厘一向係主打,今次仲有埋Kuromi造型,味道仲係藍莓希臘乳酪,正呀!🔸 Kuromi邀你共享精緻意大利飯以紫薯汁製成的意大利飯,軟硬度適中,而且更造成一個Kuromi頭,超級可愛!🔸 與Baku共享全日早餐超級豐富的全日早餐,今次有Baku造型嘅熱香餅,還有茄子、太陽蛋、煙肉、香腸、煙三文魚、車厘茄及沙律,抵食!🔸 Kuromi藍莓無花果沙冰味道酸酸甜甜,加上賣相可愛,靚到唔捨得飲!🔸 PHIX Kuromi紫薯咖啡咖啡上嘅拉花就係Kuromi,而且係一杯凍嘅咖啡,加上紫薯味道,配搭好出色!
🔸Kuromi藍莓希臘乳酪梳乎厘
🔸 Kuromi邀你共享精緻意大利飯
🔸 與Baku共享全日早餐
🔸 Kuromi藍莓無花果沙冰
味道酸酸甜甜,加上賣相可愛,靚到唔捨得飲!
🔸 PHIX Kuromi紫薯咖啡