2021-05-12
La Famille真係日日都咁多人排隊🤣!放工時間經過,蛋糕已經清得7788🙈難得一日放假,可以見到咁多款蛋糕向我招手。而且條龍又唔算好長~~當然要即刻買返幾個同家人過下癮!香濃開心果 $65外層包著開心果朱古力脆皮,好特別!層脆皮好香開心果味道。入面都係開心果味戚風蛋糕。成個感覺就係充滿住開心果😋蛋糕中心有鮮忌廉,加埋一啖食就可以享受到忌廉奶滑同戚風蛋糕的鬆軟。皇牌士多啤梨 $56好難得遇到造型特別的士多啤梨仲上緊架🤣🙈係頂層有三粒士多啤梨,用薄薄一片半透明狀啫喱蓋著,再有金箔點綴😍好奢華!士多啤梨果肉好甜而且大粒,而戚風蛋糕是士多啤梨口味,味道絕對唔假~入口淡淡士多啤梨,口感鬆軟,實在幸福。日本柚子 $56上層有士多啤梨、藍莓、覆盆子,用咗忌廉唧花圍住。戚風蛋糕口味就是日本柚子,味道清新。中間鮮忌廉軟滑輕盈,好夾!京都培茶 $62賣相好靚🌱面層有抹茶朱古力醬同埋焙茶奶凍,而內層焙茶戚風蛋糕炭香味重,中間仲有黑糖麻糬粒,入口煙韌,嚼勁十足。
La Famille真係日日都咁多人排隊🤣!
放工時間經過,蛋糕已經清得7788🙈
難得一日放假,可以見到咁多款蛋糕向我招手。
而且條龍又唔算好長~~當然要即刻買返幾個同家人過下癮!
香濃開心果 $65
皇牌士多啤梨 $56