2016-06-28 929 瀏覽
今天同Friend嚟到北角嘅La Kaffa Dinner,餐廳燈光好有Feel,裡面嘅裝飾品復古懷舊,休閑嘅人三三兩兩約出嚟坐埋一齊小敘一番,Music柔和輕快,慵懶至極餐牌菜式種類繁多,乍看之下真係有一股樣樣都試下嘅沖動,佢哋嘅二人套餐幾抵食,最後決定先點套餐嚟試下Appetizer選咗蕃茄手工肉丸,酸甜蕃茄醬加香醇濃郁芝士,再搭配純手工手打肉丸,食入口滋味爽滑,肉質結實Q彈,口感十分豐富Main Dish係墨西哥辣烤雞比薩,同樣配料主要係蕃茄同芝士,Pizza底餡比較薄,但烤雞份量夠足,食入口酸酸甜甜,帶一D青椒嘅香辣,惹味出眾海鮮飯醬汁好濃稠,飯粒圓潤香滑,入口軟熟,加上墨魚丸同海口嘅鮮爽,令人感覺到呢道菜有別樣嘅風味食完以上嘅菜式之後,系咪覺得飽飽濟濟?唔緊要,試一下佢哋嘅Seasonal Mixed Fruit Panna Cotta,新鮮水果加上冰涼奶凍,香甜清涼,夏天必備,好正!
2016-06-23