2024-12-20
今晚去咗La Mour食佢哋嘅Oyster Buffet 呢個自助餐提供咗12CM嘅蠔王放題,嚟自不同地區嘅生蠔,包括日本宮城生蠔、法國諾曼第生蠔同澳洲哥芬灣生蠔,全部都好新鮮。前菜前菜方面,我試咗“是日沙律”,清新可口,非常開胃,有蔬菜同我最鍾意嘅芝士。仲有一個白松露蟹肉沙律,額外加$38,味道濃郁,蟹肉新鮮,白松露嘅香氣更提升咗整體味道。湯品湯品方面,今日嘅洋蔥牛肉湯味道濃厚,配合生蠔食得非常好。仲有法式澳洲活龍蝦湯,額外加$48,湯底滑順,海鮮味十足,真係唔可以錯過!意粉我試咗原隻澳洲龍蝦手工意粉,味道非常棒,龍蝦肉質鮮嫩,意粉煮得剛好,絕對係一個高級享受。仲有招牌龍蝦帶子薏米飯,額外加$68,帶子鮮甜,薏米飯亦好香口。主菜主菜方面,我選擇咗乾式熟成紐西蘭法式羊仔架,肉質鮮嫩,味道極佳。香煎鵝肝配日本A5和牛肉眼,加$198,但真係值得,鵝肝滑溜,和牛更係入口即化!威靈頓牛柳同法國黃油春雞都係必試項目。甜品甜品方面,今日嘅布丁相當可口,原隻海膽雪糕(額外加$48)嘅味道非常獨特,海膽嘅鮮味同雪糕嘅滑順完美融合。呢個自助餐價位原價每位$1188,但而家只需$898,非常超值!無論係
前菜
湯品
意粉
主菜
甜品
呢個自助餐價位原價每位$1188,但而家只需$898,非常超值!無論係食材新鮮度、菜品多樣性,定係服務質素,都好令人滿意