經開銅鑼灣世貿點可以錯過 @lavina.hk 呢間甜品專門店!佢地出咗日本東京人氣法式千層酥!依家喺香港都可以食到!餐廳粉紅色裝潢,充滿少女心!🍭Mini millefeuille sandwich tasting box ($138)我地冇揀到佢最signature 嗰隻大圓形千層酥,而係揀咗呢款一盒5小件裝!因為貪佢有野5種口味,包括士多啤梨吉士、芒果熱情果吉士、伯爵茶、焦糖燉蛋等,千層酥口感酥脆,香口好食~🍭Strawberry VanillaCake - Petite ($58)另外揀咗少女心up 嘅呢款士多啤梨蛋糕,最頂有半粒士多啤梨,中間由士多啤梨醬、蛋糕、吉士等組成,香滑不膩~🍭柚子巴斯克蛋糕(3’ , $60)最愛的巴斯克,揀咗柚子味食落清新fresh d!! 巴斯克蛋糕口感順滑濃厚,好有飽足感,真係食唔停!🍭lced Lotus latte ($58)🍭Breakfast Tea ($48)飲品就有打卡able 嘅比利時焦糖脆餅latte~ 簡單的喺忌廉上放上一塊lotus 餅賣相已經好得~ 另外叫咗英式breakfast tea 解膩~

🍭Strawberry Vanilla
Cake - Petite ($58)

🍭柚子巴斯克蛋糕(3’ , $60)

🍭lced Lotus latte ($58)
🍭Breakfast Tea ($48)
飲品就有打卡able 嘅比利