2017-01-03
放完假第一日上班, 友好召集一個LADIESLUNCH, OKOK, 無訂位的情況下係LGB 搵到位, 即刻GOGOGO啦. 一睇個MENU, 加0左價! 個FISH BURGER要259蚊, 記得之前其他BURGER好似230蚊左右…ANY肥, 因為其他野唔對口味, 所以要0左FISH BURGER. 頭盤要0左DAILY SOUP. 個南瓜湯係煮得唔錯的, 有好看的顏色, 面上加0左D OLIVE OIL, 提升了香氣。個湯幾重南瓜的香味,口感少少CREAMY, 唔太多南瓜蓉, 食落唔會成口渣, 亦唔會覺得好滯。 將餐包點少少湯食, 好有滿足感, 尤其是冬天這會兒。 不過D包真係差0左, 以前外脆內軟的, 依家係外硬內乾的。朋友點的頭算係蝦沙律, 不知味道如何, 不過賣相一流。我點的主菜係FISH BURGER. 係BURGER. 一來到, 係一個無包的BURGER. 其實係一個FISHCAKE. BURGER SIZE的FISH CAKE. 一來到, 見到已經O 0左咀, 依個係熱氣之最的午餐, 也不知多久無吃過咁大件的烤物, 仲要無咩汁….唯有頂硬上, 一分開個CA
頭盤要0左DAILY SOUP.
不過D包真係差0左, 以前外脆內軟的, 依家係外硬內乾的。
朋友點的頭算係蝦沙律, 不知味道如何, 不過賣相一流。
CAKE. BURGER SIZE的FISH CAKE. 一來到, 見到已經O 0左咀, 依個係熱氣之最的午餐, 也不知多久無吃過咁大件的烤物, 仲要無咩汁….唯有頂硬上, 一分開個CAKE, 入面係薯蓉加0左D魚肉打埋一起去炸的, 其實味道幾好, 新鮮有D魚味, 不過實在太熱氣, 所以唔太LIKE. 伴碟的薯條炸得唔好, 淋的, 所以無咩點食.
整體來說, 這家餐廳令我繼續不定時光顧的主要原因, 還是因為易找位。