2012-12-30
睇完Les Miserables,喊到隻眼腫晒,大家都無咩胃口,就隨便找地方塞飽自己就算了。新世紀裝修後店舖還沒有全部重開,幸好還有Applegreen。已經光顧Applegreen無數次,旺角店則是第一次。非常貼心,Applegreen有個weekend brunch menu (actually到下午兩點幾都仲有offer, 佢地應該改名叫All day menu),但見到隔離枱d份量實在嚇人(所以係好抵食),放棄,a la carte算了。Asian Nachos-$65原來得6塊,好貴,但係好好味。Nachos永遠係我既摯愛,肉同sauce非常夾,唯一缺憾係D肉破“鞋”口。Wild Mushroom Salad-Mushroom非常好味,應該係輕微焗過所以d汁仲非常豐富。但olive oil太重手了,或者喜歡olive的朋友會喜歡,但一定唔係我,而且醋汁完全唔出,一大敗筆。但看在蘑菇的份上,還是給個笑臉好了。咁樣每人都要$70,其實唔算抵食,但AP價錢一直都係差不多,keep住quality就好了。
新世紀裝修後店舖還沒有全部重開,幸好還有Applegreen。已經光顧Applegreen無數次,旺角店則是第一次。 非常貼心,Applegreen有個weekend brunch menu (actually到下午兩點幾都仲有offer, 佢地應該改名叫All day menu),但見到隔離枱d份量實在嚇人(所以係好抵食),放棄,a la carte算了。 Asian Nachos-$65原來得6塊,好貴,但係好好味。Nachos永遠係我既摯愛,肉同sauce非常夾,唯一缺憾係D肉破“鞋”口。
Wild Mushroom Salad-Mushroom非常好味,應該係輕微焗過所以d汁仲非常豐富。但olive oil太重手了,或者喜歡olive的朋友會喜歡,但一定唔係我,而且醋汁完全唔出,一大敗筆。但看在蘑菇的份上,還是給個笑臉好了。 咁樣每人都要$70,其實唔算抵食,但AP價錢一直都係差不多,keep住quality就好了。