2019-12-04 952 瀏覽
女朋友high tea癮起,叫我搵地方陪佢食。咁嘅時世真係好少人,星期六都只不過坐得6,7枱。呢間餐廳除咗同頭髮品牌合作有禮物包外,維港靚景都係selling point。而我覺得最正嘅係逢星期六有live music,唱盡首首英文金曲,可以暫時放下所有煩惱事。Tea set有scone,仲有5款咸點,5款甜點,飲品可以揀香檳一杯,咖啡或者有十幾款TWG茶俾你揀。女友揀咗silver moon tea,有淡淡雲利拿味,清清地唔會搶鏡。頂層嘅迷你scone同quiche lorraine(法式鹹批)要即刻食,因為熱辣辣嘅。Scone質感唔錯,兩款醬都唔錯。鹹批有芝士同蛋,夠鹹香。中間幾件平平無奇,係個鵝肝泡芙令人眼前一亮,因為落足料。甜品方面,酸味味嘅石榴泡沫椰汁杯要盡快食,如果唔係泡沫就會消失~啤梨mousse入面真係有粒粒果肉,而印象最深刻嘅係黑芝麻馬卡龍,真係好似飲咗啖芝麻糊!

中間幾件平平無奇,係個鵝肝泡芙令人眼前一亮,因為落足料。