2023-11-12 400 瀏覽
我唔係慕名而來,我唔識咩Lost Stars, 亦唔知佢有live show,我係純粹因為個商場搞promo而買咗佢間餐廳嘅餐飲券。而啲卷就快到期,所以先book佢。唔book猶自可,一book就有WhatsApp message,有SMS,有email提醒你交訂金同佢餐廳規矩,為咗唔想嘥咗餐飲卷,所以照做。講返食飯當晚,去到個商場簡直一個空城咁,好不容易先搵到個保安問間餐廳喺邊。間餐廳環境唔錯,但一坐低個侍應就講佢公司嘅規矩,話一定要每人至少order一個main同一杯野飲。咁就睇吓食乜,餐廳燈光有啲暗,要用電話電筒照住先睇到個menu。想落單,個侍應又重複佢公司嘅規矩話每一個人一定要order至少個主菜同一杯嘢飲。到落單時,我唔記得個菜名就話要嗰個waterfall cheese乜乜,侍應一聽,大為緊張,就即刻話尼個係小食,又重複每個人至少要有一個main同一杯嘢飲,我話嗰個係pasta黎架喎,佢先話咁ok。或者我EQ低,當被佢哋再三提醒我地每人一定要至少order一個main同一杯野飲,我真係有啲不耐煩。好彩食物ok,而當晚嘅表演者水準唔錯,否則一定負評佢。