2018-01-06
之前去過英國旅行,去過當地有d google map 上評分好高嘅fish & chips 試下。但都係覺得魚冇咩味,實際名大過實。今次Lunch Time 黎到堅尼地城嘅Fish & Chicks ,一間主打Fish & chips ,同烤雞嘅餐廳,一試local fish & chips 同英國嘅有咩差別先。Lunch set 大約$88(未加一) ,有一個前菜一個主菜加一個飲品,前菜我選左煙三文魚沙拉,酸酸地幾開胃。跟住叫左炸魚薯條(盲曹),一試其實我個人覺得好食過英國出名嘅fish & chips , 起碼舊魚係夠味,粉漿又炸得啱啱好,唔會好厚,幾好味。薯條就係粗條嘅,入面熱辣辣又林林地,我最喜歡。所以overall 其實都幾滿意。另外我同事前菜叫左炸菇,佢切左少少比我試,好味嘅。如果試前菜最好叫炸菇。