2021-09-07
知道旺角有一間用球迷做主題嘅餐廳,裏面有好多唔同嘅波衫。已經開咗幾年,但竟然都未去過!今次就要去朝聖打卡一下!入到去見到有除咗好多球迷嘅衫之外仲有好多儲嘅卡,影相一流,餐牌方面選擇都多,晚餐起碼有10幾款唔同嘅套餐選擇。揀咗兩款不同套餐,首先佢會比一個用玻璃罐裝住嘅沙律,裏面除咗沙律菜仲有蕃茄,可以加上比較杰身嘅黑醋醬,酸酸地好開胃,沙律就比較凍,小清新。仲有麵包,好香甜!仲有一個湯,個湯粉都好特別,是日提供係意式白蘿蔔湯,個質感都相當爽口有口感,味道比較特別。香燒美國Cteekstone 牛肉眼拼法國鵝肝$238牛肉眼大大份,我最鍾意就係表面嘅鵝肝,非常肥美,熱辣辣入口即化,煎得外皮甘香,加上有配菜,令整體豐富得多。波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯$168呢個價錢食咗半隻龍蝦真係唔錯,質感鮮甜彈牙,另外意大利飯唔會太硬,適合香港人口味,而且白松露忌廉味道突出又多汁,食極唔會dry。朱古力三重奏心太軟$78六折發現加上甜品有額外優惠,裏面個心太軟朱古力味特別香,作為一個完美的總結!當然唔少得飲品我哋就揀咗比較Basic小小嘅朱古力,襯返心太軟XD
仲有麵包,好香甜!
香燒美國Cteekstone 牛肉眼拼法國鵝肝$238
波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯$168