2012-03-31
又到飯後甜品時間, 可能dinner 食左熱辣辣既石煱烏冬, 甜品就想搵d 凍冰冰既野balance 番 ! 好似隔左一陣子無去smile yogurt , 順便睇下有無新產品 ( 黎緊Easter ma !) 望黎望去, 都唔見有復活節special , 只係見到一個 名為"NIPPON FROYO " , 我地未試過, 唔知係咪新出, honey 見佢入面有green tea monchi , 就即刻決定扑鎚喇 ! < 返去上佢個website, 見個shop favourite list 都未有, 應該係新啦 hehe > "NIPPON FROYO " 包含下列元素 : 芝麻脆餅, 果凍, 紅豆, 綠茶monchi , 餅碎同一種 lemon source, 兩個人一杯, 好快就食晒lu ! 不過你一啖我一啖, 又比每一人杯來得sweet ! 可以坐得食既位置都已經爆滿, 唯有帶走享用啦 ! 期待下一次再去 ! 試呢個..............
期待下一次再去 ! 試呢個..............
題外話/補充資料:
成日都聽人講:開心又係咁過, 唔開心又係咁過, 點解唔將所有野都放開d, 豁達d ? 又話終日嘻嘻哈哈既女仔, 總比終日黑口黑面更能吸引異性 ! .而對於我呢類自問唔係sunshine girl 黎講, 要成日keep住個笑樣, 真係有d難度, 不過努力中 !
呢間yogurt shop , 唔開心果陣去會令你開心番, 開心既時候去會令你更加開心 ! 今次我真係後者 !
純粹個人喜好, 我好like 佢個logo 既字體, 整體感覺好舒服, 會keep 住去, keep住期待佢既新出品 !