2022-09-15
喺lunchtimeee嘅時候大家都想食一個又快又高水準嘅便當或者一個lunch set!!今次係荃灣搵到一間開放式嘅cafe,走木系crossover香港懷舊風嘅路線🪵,同同事同學傾吓計食下飯嘅不錯之選~今次我就嗌咗個套餐同埋一杯嘢飲!-超貼心嘅餐廳附附上一個例湯,冇記錯應該係羅宋湯,還有紅蘿蔔粒在裏面,超足料的。正餐方面:三文魚菠菜忌廉長通粉$108餐廳嘅採光度真心不錯,啲櫈坐落去都好舒服自己覺得食物質素都幾唔錯,例如菠菜蕃茄嘅份量一嚟好豐富幾有營養,二來佢個調味啱啱好唔會太鹹亦都唔會太淡,仲有香草擺盤,滿滿的儀式感呢!平時食意粉好擔心啲味會太寡唔好味,不過呢間嘅白汁忌廉好濃郁。最後佢個三文魚的魚香味挺濃,絕對不是腥味!因為我自己都好驚腥哈哈哈哈哈🫶🏻‼︎-返工最驚就係眼瞓,梗係要嗌返杯咖啡醒神一下,我自己就叫左榛子鮮奶咖啡☕️——套餐加$19,飲落去挺香甜挺喜歡的,略嫌咖啡味可以再濃少少🤏🏻~
正餐方面:三文魚菠菜忌廉長通粉$108
餐廳嘅採光度真心不錯,啲櫈坐落去都好舒服