2009-11-24
今日本來想食burger, 但另一半反對食快餐, 於是幫襯 Shakey's.個lunch menu都幾多選擇, 有pizza, 有飯意粉燒排骨.... 除咗主餐單, 枱上仲有個細細lunch menu膠牌, 花多眼亂呀.我想揀雞+香腸意粉, 睇清楚, 英文部份寫係two sausage, 因為唔明, 所以點咗豬肉蝴蝶粉($38). 前菜係煙三文魚凱撒沙律, 個沙律份量比我想像中大, dressing好好味. 主菜嚟咗碟"豬扒"蝴蝶粉, 個粉係意大利菜湯作湯底, 份量啱啱好, 而單尾的熱咖啡亦非常香濃.老公點咗龍脷柳配茄蓉意粉, 前菜係湯+一塊細菠蘿pizza ($52), 份龍脷都幾大碟架, 上面有mushroom cream sauce, 意粉係通心意粉, 特別吸味添.呢餐連加一係$99 吓, 點解會咁平架, 坐定定有人serve喎, 隔離食漢堡包要自己排隊買飛兩個人都唔止啦.真係離奇檔案X FILE, 唔明唔明.
呢餐連加一係$99
真係離奇檔案X FILE, 唔明唔明.