2017-04-04
每次經過Antoshimo都看見店門前大大個廣告牌寫了免費送甜品, 甜品賣相不俗, 今天終於跟朋友進內一試。 這店的午餐餐牌有點混亂, 幸好朋友來過,原來有一張簡易文字版點餐紙, 簡單明瞭得多。先上來紫薯及凍豆腐, 紫薯伴了黑糖粉,十分香甜。 凍豆腐軟滑伴上芝麻汁味道極佳。 這兩款雖然是前菜, 卻是今餐最好吃的食物! 我們分別點了炸雞及漢堡, 雞肉炸得還可以, 外皮鬆脆炸粉不厚, 只是欠缺了點雞味, 漢堡極多洋蔥不是我杯茶。四款湯底分別是椰香咖哩(很香椰汁味 ), 粟米芝士(淡淡粟米味) , 泡菜芝士(泡菜少辣幾香口) , 及蕃茄魚湯(茄味濃郁) 。炊飯看起來像飯焦,加了芝士煮一會便會牽絲 。如鐘意脆脆口感就唔好煮太耐, 食落外軟內脆好似打邊爐食響鈴咁, 好正㗎!食完已經勁飽不過仲有個黑糖雪糕冬甩送!不過我就有點失望, 雪糕唔滑而且無咩雲哩拿味, 得個甜字, 下面個冬甩亦唔鬆軟有點韌 , 唔知係淋左定原來就係呢個口感。整體黎講唔算好好味, 不過$62 加一 由前菜食到落甜品, 仲有得玩煮飯仔,算係抵食了!
這店的午餐餐牌有點混亂, 幸好朋友來過,原來有一張簡易文字版點餐紙, 簡單明瞭得多。 先上來紫薯及凍豆腐, 紫薯伴了黑糖粉,十分香甜。 凍豆腐軟滑伴上芝麻汁味道極佳。 這兩款雖然是前菜, 卻是今餐最好吃的食物! 我們分別點了 炸雞及漢堡, 雞肉炸得還可以, 外皮鬆脆炸粉不厚, 只是欠缺了點雞味, 漢堡極多洋蔥不是我杯茶。四款湯底分別是椰香咖哩(很香椰汁味 ), 粟米芝士(淡淡粟米味) , 泡菜芝士(泡菜少辣幾香口) , 及蕃茄魚湯(茄味濃郁) 。炊飯看起來像飯焦,加了芝士煮一會便會牽絲 。如鐘意脆脆口感就唔好煮太耐, 食落外軟內脆好似打邊爐食響鈴咁, 好正㗎!
食完已經勁飽不過仲有個黑糖雪糕冬甩送!
不過我就有點失望, 雪糕唔滑而且無咩雲哩拿味, 得個甜字, 下面個冬甩亦唔鬆軟有點韌 , 唔知係淋左定原來就係呢個口感。 整體黎講唔算好好味, 不過$62 加一 由前菜食到落 甜品, 仲有得玩煮飯仔,算係抵食了!