Lunch嚟到Outback慶祝同事生日!由於無得預先留座,只好急急腳到達餐廳,但其實侍應都好貼心,打電話嚟問我地嘅位置,盡量幫我地Hold起8人枱門口放左大大張Lunch Meun,見到D相個肚就開始打鼓啦!!好期待~Lunch Meun分左幾個價位,各有4款菜式,大部份都係我想點嘅!!以Outback晚餐嘅價錢比較,Lunch既價位的確算係合理呀餐廳內座位好多,目測都坐到最少70-80人坐底左即刻order,黑糖麵包好快就到啦! 大家都食唔停,因為我地都叫得比較多野,所以就無refill到麵包。沙律普普通通,D菜切得太細塊,而且唔夠新解爽脆粟米蘑菇忌廉湯值得一讚!粟米味濃香甜,蘑菇粒粒有咬口,微微嘅黑胡椒味同忌廉好夾呢~配埋黑糖麵包一齊食,大家已經好似唔記得左我地重有Mains 未食香芒燒雞肉沙律 - 芒果同雞肉份量多,重有芝士同粟米片同樣都係大量好抵食! 如果午餐唔想食飯麵嘅,呢一道值得推薦! 而且係雞胸肉,無咁肥膩燒鯛魚柳 - 鯛魚應該有手掌咁大塊,調味嘅香料好濃,重有少少辣(重口味人士會like)美中不足嘅係魚肉有D老,但魚味係幾有,底下重配左少量香料飯,旁邊嘅配菜清清地

餐廳內座位好多,目測都坐到最少70-80人
Side Salad + Soup of the Day
沙律普普通通,D菜切得太細塊,而且唔夠新解爽脆
招牌黑糖蜜祼麥包

午餐-香芒燒雞肉沙律

美中不足嘅係魚肉有D老,但魚味係幾有,底下重配左少量香料飯,旁邊嘅配菜清清地,可以平衡番濃味嘅魚肉
午餐-燒鯛魚柳
燒雞芝士夾餅 - 薯條比起夾餅更好味,原條薯條炸到岩岩好,外脆內軟綿綿,配上蜜糖芥末醬,大家都搶住食。
夾餅芝士味好淡,中間嘅餡料好少,雞肉亦都無咩調味,感覺一般般
午餐-燒雞芝士夾餅

香辣海鮮飯 - 顏色好豐富,一碟飯裡面有5-6隻蝦!!驚喜呢~個燴飯太濕,而且係用香米,所以口感又濕又黏,食吓食吓陣味令我諗起酒樓細細盅嘅鳳爪排骨飯,因為紅辣椒味太濃,呢一道有D味道有D中菜feel..
午餐-香辣海鮮飯
5個人叫左在個set,但最尾都有食剩,重可以打包
個人覺得Lunch 嚟outback真係好抵食呀,夾份請其中一個 最後埋單每人都係$120😆
2017-06-19
慶祝紀念