2023-12-18 78 瀏覽
今次中午被安排坐在卡位感覺挺舒適!有好一段時間沒有去味藏了!心思思想去吃定食,即約朋友仔去Chill下,放下個Lunch Break先。餐廳門口的展示架擺滿了清酒及純米吟釀,好架勢啊~北海道產吉列豬扒定食附有一小碟漬物、一碗味噌湯。吉列豬扒處理得出色,表面咬落夠曬香脆;而豬扒質素幾好,肉質上香甜鬆軟多肉汁,加上連著少許脂肪,入口油潤。喜知次一夜干定食"喜知次一夜干定食,真係好造工藝品一樣噉味美難忘!👍🏼 佢哋嘅一夜干手法將魚嘅新鮮程度完美保持,每一口都食到滿滿海洋嘅味道,鮮甜無比!🐟 魚肉嘅口感絕對係上上之選,煎至啱啱好,外皮香脆,裡面嘅肉質仍然保持彈牙。🍳 美妙嘅口感令人難以忘懷。🥚 最後嗰滴特製醬汁,幾好咁推個整個味道去頂級,完全將喜知次嘅食味提升到另一個境界!🌟 每一次食都會覺得好有滿足感,呢個一夜干定食簡直係美食嘅奇蹟!無論何時嚟都會食得好滿足,有機會一定要試下呀!"每次飯點經過都見到好多人,帶親每個朋友食過都大推!下次去CWB唔使再左搵右搵有咩好食啦!
北海道產吉列豬扒定食
喜知次一夜干定食