2022-05-04 799 瀏覽
今日Lunch又去試新餐廳,入到去餐廳環境幾好, 但最令我覺得滿意嘅係餐廳服務態度非常好。同朋友每人叫咗個set,包餐湯,沙律,咖啡或茶或甜品,如果想又要野飲又食甜品的話可以加28蚊要個是日甜品。 今日嘅餐湯係椰菜花忌廉湯,上湯時侍應先幫你加黑椒,湯入口需然食唔出椰菜花味,但味道都唔錯。菠菜沙律入面仲有蝦乾同橙,味道好開胃。朋友另外叫咗兩隻生蠔,來自法國,啲蠔都好新鮮。 主菜我同朋友都一樣叫咗碳燒法國鴨胸伴薯蓉,鴨胸好大塊,啖啖肉好滿足,薯蓉非常滑而且有牛油香味,另外仲配有露荀同烤菇,有肉有菜平衡返,唔會淨食肉咁邪惡 XD 最後個是日甜品係伯爵茶慕斯蛋糕,伯爵茶味唔算好濃,底層仲有啲唔知係蘋果定梨嘅果粒,個人覺得個蛋糕整體味道不過不失。