2014-02-22 7925 瀏覽
朋友推介話阿利水比金巴行術一眾韓國餐廳出色,當然要黎證實一下。有6款前菜,除左泡菜好好食,酸辣度都適中,白菜爽脆之外,其他都普通。lunch set都幾多選擇。韓式拌飯同石鍋拌飯個樣一模一樣,色彩繽紛又夠地道,已經吸引左我。一個膠碗一個石鍋,揀個平既試下啦。拌飯既青瓜,芽菜,豬肉等等好整齊咁排好,中間加隻流心煎蛋,賣相一流。辣醬好惹味,撈埋一齊,好好食。豬肉燒得入味,完全唔韌。蔬菜好爽好新鮮。不過始終都係石鍋有風味D,熱辣辣,有少少飯焦,用膠碗做唔到LI個效果,感覺差D野咁。拌飯就唔錯啦,但同行友人既海鮮炒飯,豆腐鍋都好似麻麻。而且一食完佢就放低張單係枱面,催我地走。

2014-02-21
  • 拌飯