2022-09-05
席上有個elegant 嘉賓,所以揀咗個elegant d 嘅餐廳,同埋因為疫情最好食唔使share嘅菜式,最後個個一致通過去利園嘅COVA。頭盤可以揀湯或者platters,本來鍾意南瓜湯嘅我一聽到platter 話有cold cut,一於變心。platter一上枱即時覺得冇揀錯,parma ham 配蜜瓜,buffalo cheese 配Cherry tomato,仲有兩片smoke salmon 同toast,淨係食呢碟已經好滿足🥰白蜆西洋菜意大利飯:本來麻麻地risotto ,但係見到係用西洋菜,咁特別所以一於試吓先。又係冇揀錯,西洋菜味道清新,冇蕃茜或者菠菜可能有草青味。白蜆隻隻肉厚又嫩,不過就同risotto 冇乜交流。仲有一個bread basket 同餐飲咖啡,全部水準以上,難怪平日lunch都full house啦👍