因為性價比高,又約咗朋友嚟呢度gathering今次就有九折優惠,呢度長期都有信用卡折扣優惠,因為今日冇匯豐,所以冇得八五折,不過勁容易有折扣!摺埋加埋一都係三百幾蚊一個人仲有生蠔食!一開始生蠔已經唔係太多人要排隊,唔知係咪整體香港都少咗人流(因為我覺得去邊度食嘢同埋喺商場都少咗人),所以今日啲嘢食完全唔使讚,就算乳鴿3號都係一開波已經好輕鬆咁樣無限零拎香港呢個人流係最舒服嘅講返食物,總共應該食咗10隻生蠔前前後後,一開波拎咗兩隻覺得OK質素但係比較細粒不過都係中常嘅質素!清洗完嘅生蠔海鮮味道10分重,好新鮮雖然細粒但係飽滿嘅然後我一定唔會拎一碗菜,呢度嘅菜每次都係一樣,上湯浸娃娃菜好清甜!而且係冇油嘅!因為記得之前呢度嘅海鮮每一次質素都唔同,今次龍蝦鉗是令一隻試吓先質素比之前嗰幾次都好!所以有encore之前食過好味嘅螺就冇啦今次,然後青口同埋蜆肉到 普普通通唔使再食,蝦就正常發揮新鮮嘅,到拎左好幾次唔記得咗講豬腳薑!上次嘅豬腳薑係超級差,一開波拎咗喺肚餓嘅狀態都已經唔想食今次大大改善!無論係火候定係味道:雞蛋想食食囉啱啱好入味唔會太酸,亦都唔會好似上次咁硬過橡筋乳鴿亦都冇上次咁柴🤣
因為性價比高,又約咗朋友嚟呢度gathering
摺埋加埋一都係三百幾蚊一個人仲有生蠔食!

香港呢個人流係最舒服嘅
質素比之前嗰幾次都好!所以有encore
乳鴿亦都冇上次咁柴
🤣🤣!

之後想試吓燒鴨就冇見過啦,最後同我個friend傾偈話今次冇燒鴨佢話原來出現過一次但係冇refill過🙈
口水雞質素唔錯雞肉好滑
燒豬手就比較差好硬 唔好食
其他燒味我就冇乜印象,但係放喺同樣位置嘅滷水豆腐就每次都咁好味!講開豆腐,我覺得呢度嘅豆製品係非常出色同穩定,每次嘅滷水豆腐同埋豆腐花都係非常之好味而且係每一位朋友都100%認同

串燒正常發揮,雞腎同埋雞肉都好味,不過佢小菜瘦弱啲,味道冇問題,不過成日都見到有黑色燒過龍嘅竉咗,同埋今次啲小菜好似有啲油,個人認為 傳銷蔬菜最好唔好落油燒。主要有雞髀菇翠玉瓜長期出現!仲有串燒車厘茄。見到人哋拎過,曾經出現過秋葵,不過極為罕有同埋只此一次
😂見到朋友拎咗一串,諗住出去拎嘅時候已經唔見佢嘅蹤影
燒牛肉我唔好彩,食到個胃雖然睇落好靚但係唔知點解好眼,食咗兩啖就冇食留返啲quota食其他嘢
因為今次大部份嘅菜式水準都非常之好
食到第二灣已經好想拎豆腐花好好味
乜都擺埋一邊嘅我🤣

同埋!呢度嘅老火湯又係200分滿分,每一次都勁好飲!今日係我最愛嘅蓮藕湯,不過我最後先食呢就得返啲粉, 唔影響佢嘅味道,只係口感沙少少🤏🤏🏻不過依然係200分!如果章魚味同埋料落多啲就更加好!

甜品梗係豆腐花最好味啦!西瓜同埋哈密瓜都好清甜

整體甜品都OK唔錯

唔記得咗講刺身,今次覺得四款刺身都好新鮮嘅,不過吞拿魚就真係未食過好㗎啦, 無論全部餐廳, buffet應該係唔會食到靚嘅吞拿魚刺身, 正常啦香港呢吞拿魚都唔靚, 要食靚嘅係一定要去貴價日本壽司

整體而言我比滿分💯因為人流少咗,所以環境非常舒適,就算我哋坐得好入,但係都唔會覺得行好遠令因為成個流程好舒服!
而且所有員工嘅服務態度都好好!今次了拍嘅所有人都好Nice,永遠都係覺得男人嘅服務態度比嗰啲阿姐好好多,可能正常掛🤣?餐廳嘅阿姐呢個年資經歷可能做到有啲悶?

會keep住嚟呢度食,雖然每一次嘅食物千年如一日95%一樣,但係質素唔錯而且本身款式都多所以會再嚟

唔記得咗講,生蠔食到最後勁大粒,搞到食飽咗嘅朋友都出去再嚟,而且完全唔使排隊
午餐
  • 生蠔