2023-04-02 65 瀏覽
黎觀塘見客順便食埋lunch,去OpenRice見到少數餐廳有得訂枱,但lunch hour觀塘真係好多人🫠見到I kitchen 有訂枱就一於試吓💙🥢南瓜湯南瓜湯好似唔算特別,不過個味道濃郁香甜🥢輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉帶子本身已經鮮甜再加上輕煎後嘅香氣,佢哋嘅醬汁,滑順嘅黑松露 cream sauce襯托出帶子同嘅風味,而且意粉煮得啱啱好,唔會太淋唔會太硬🥢煙肉拿破崙意大利粉個煙肉煙味香濃配合住Parma Ham,粉身啱啱好,唔會太軟或者太硬,仲有酸酸甜甜嘅茄汁🥢甜品最後仲送咗個甜品,有百香果同芒果嘅香味,不過食落有少少酸,但係我覺得接受到,而且佢又唔太甜,我真係好鍾意百香果❤️總括而言呢間Cafe餐廳嘅氣氛同埋裝潢都好舒適,啲服務員都好友善,對待客人有禮貌,而且服務好快,我覺得食物係有驚喜嘅,兩個意粉我比較鍾意食輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉,呢個價錢有湯有甜品有咖啡仲有埋個意粉我覺得係超值💙

🥢南瓜湯
南瓜湯好似唔算特別,不過個味道濃郁香甜

🥢輕煎北海道刺身帶子黑松露意粉

🥢煙肉拿破崙意大利粉