2020-06-20 1518 瀏覽
傳說中lunch食omakase抵好多( •̀∀•́ )✧今次終於同大家親自驗證🥴成個feel都好日式 食材選擇同配搭亦好正👍🏻平日晏晝都多人今次book唔到bar枱 但無阻我對佢嘅愛🥰Lunch omakase $298🍣👉🏻9件壽司+1卷物+前菜及甜品👈🏻超級有驚喜😻 可能太耐冇食正日本嘢(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́ ⌑ ᵒ̴̶̷̣̥̀⸝⸝⸝)好食嘅壽司真係會令你由心wow出嚟同有幸福感😢每一件壽司都精心搭配過 例如用到魚肝醬 魚子醬 黑松露cream cheese材料係食得出嘅新鮮🥰每日都唔同嘅關係 希望你哋都會食到我覺得超正嘅呢幾樣😛🌟蝦ft.炸蝦頭&蝦膏🦐呢個配搭真係正到爆 蝦頭炸得好脆 口感同蝦味都滿分🥰🌟鮑魚鮑魚食得多第一次食鮑魚壽司 最用心係佢連個飯都係用咗鮑魚嘅汁調味٩(๑′ڡ`๑)🌟拖羅睇得出佢幾肥美 入口有溶嘅感覺😻 配搭上用咗吞拿魚茸同wasabi🥺🌟海膽本身以為食完八件就冇 點知仲有海膽 勁正🤤完全冇腥味仲有啲甜( ˃᷄˶˶̫˶˂᷅ ) 紫菜超脆🤟🏻🌟卷物外表睇唔出佢有幾有內涵Ծ‸Ծ 以為佢只係一個普通嘅三文魚子手卷?咁你就大錯特錯!😌入面仲有吞拿魚茸同埋一啲天婦羅脆脆 份量都唔少 夾埋食口感好豐富
成個feel都好日式 食材選擇同配搭亦好正👍🏻

🌟鮑魚

🌟拖羅

🌟海膽

🌟卷物
入面仲有吞拿魚茸同埋一啲天婦羅脆脆 份量都唔少 夾埋食口感好豐富又有種迷你刺身丼嘅感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🌟茶碗蒸
朋友一路嗌佢做茶蒸碗😂 正常發揮都好鮮味🍥

🌟豆腐/芝麻雪糕
兩樣都好食 夠滑夠香濃 唔係cheap野( •̀∀•́ )✧

下次如果想食日本嘢都一定會再去🤤 朋友食嘅丼飯都高質過出面好多👍🏻