2017-01-04
清假的星期五下午, 去到新城市一樣咁多人. 新城市有超多餐廳, 不過間間都唔平. 行過Fauchon ,見到lunch set 有湯or salad, main, 飲品同送粒朱古力, price from $100-200. 平日lunch set 第二份半價, 師奶性格一計抵食, 就衝左入去. 個環境好fancy, 係粉紅色同黑白色theme. 有2個大透明櫃, 入面有好多靚靚蛋糕同朱古力. 我哋叫咗2個set lunch, 一個係鴨絲燴飯, 另一個係煎三文魚. 湯同salad 每樣要一個. 所有野食係above average, 賣相又靚, 味道又好又夠熱. 特別要俾個like 個意大利飯, 好香好rich, 之前從未食過呢個配搭. 食飽飽行去甜品櫃度望吓, 好多款, 全部都好吸引, 不過成50 幾蚊件, 貴咗D囉. 有個侍應小姐見我流哂口水咁, 主動話我知跟餐加$38 有一件, 我即刻諗都唔諗就揀咗件焦糖撻, 因為比較特別而且造型靚. 入囗清新, 焦糖味好香濃但並唔會好甜. 個撻底好正,一D都唔鬆散. 最後送上朱古力, 不過唔係自己揀味的. 外型比較普通但亦十分好味. 下次一定要
下次一定要試埋個tea set 同dinner