2007-07-30
今日同老公去完覆診, 見好肚餓但食下午茶又怕唔夠飽, 又見灣仔分店剛剛裝修完, 所以入去幫襯下. 其實味千冇下午茶餐, 不過lunch set就去到5點, 所以就入左去食啦:之前想食粟米拉麵, 原來轉晒set lunch冇得叫, 所以就試下豬軟骨拉麵, 小食就由炸豆腐轉左做烤薯餅. 老公就叫佢最鐘意既咖哩豬扒飯同小食轉左餃子.豬軟骨拉麵- 豬軟骨好少分量, 得2舊半, 望上去又冇咩配菜, 好似好細碗咁, 湯底冇咁濃, 麵亦都唔算好咸, 豬軟骨食落其實冇咩特別炸薯餅- 雖然新鮮炸都唔係好熱, 外層唔厚, 幾脆, 薯餅一開二都幾厚身, 食落都食到有幾粒粟米粒同雜豆咖哩豬扒飯- 好多咖哩汁, 豬扒看上去太乾太炸, 但老公食落話都好淋餃子- 一碟4隻, 外皮煎得幾脆, 至少唔會一夾開就散開爛晒值得一讚的是當埋單時, 女侍應好主動問我地join 唔join 做會員($20 for 年), 而且仲主動地幫我地將今次食野既積分計落今次新開既咭, 等下次已經可以開始用. 積分冇discount, 但$1 = 1分, 夠100分當$8現金扣回, 如果2年內每次都食夠$100的話, 即係$20入會費都抵返
值得一讚的是當埋單時, 女侍應好主動問我地join 唔join 做會員($20 for 年), 而且仲主動地幫我地將今次食野既積分計落今次新開既咭, 等下次已經可以開始用. 積分冇discount, 但$1 = 1分, 夠100分當$8現金扣回, 如果2年內每次都食夠$100的話, 即係$20入會費都抵返既