2019-06-16 631 瀏覽
喺區內依間老掌櫃應該都幾出名,有幾次夜晚經過都見到有人排隊。之前成日聽到有同事介紹,食過一次後覺得真係幾唔錯,間唔中都會好想食。佢嘅lunch個人認為都幾抵食,有好多唔同選擇包括各種客飯、湯麵、水餃等。而且價錢都係around $40-50。缺點就係野飲要另外再加錢,不過佢本身都有提供茶。今次同人share叫左秘製杭州骨同埋菠蘿咕嚕肉嘅客飯。秘製杭州骨係我每次黎都必點。個汁調得岩岩好,酸酸甜甜咁,撈飯一流。而且好中意佢搭配埋洋蔥同薯仔,好好味啲骨整到好細舊同埋比較碎,但係分量都好多。不過如果比我揀,我會覺得整大舊啲食到啖啖肉會更好。至於咕嚕肉都好食,而且分量亦同樣係好多。飯嘅分量已經夠多,食完啲飯都仲有好多餸剩低。覺得依度啲餸真係好抵食,大大碟而且又唔貴,絕對食得飽。如果多人黎食,仲可以每人叫唔同嘅小菜share添,每樣餸睇落都好下飯。
啲骨整到好細舊同埋比較碎,但係分量都好多。

2019-06-13
  • 秘製杭州骨