2015-04-08 3693 瀏覽
得知Private K已經開設午餐, 價錢仲由HK$ 78起, 於是在第一天假期就馬上打電話去仆咗6位試試, 當然, 今次冇上一次咁好食 (上次係每位HK$ 280, 今次只係平均HK$ 90/位, 點同) 但年輕的厨師 Kiefer 就在食材上作出了不同, 比如蟲草花 (這並非我們在商店裏買到的, 因為好有 texture) 及西班牙白菜 (表面真係睇唔出, 但比一般白菜大同爽口) 對於一般喜愛吃素多於肉的我, 真係又帶來另一種驚喜相反, 阿囡就好喜愛厨師的南瓜湯, 我上次試過真係好好味, 所以今次我轉咗改飲佢地即場炮製咖啡, 一飲第一口我就後悔, 咖啡又點可以同南瓜湯比? 我下次會飲番南瓜湯整體而言, 冇令我失望, 雖然冇上次食280蚊個種驚喜, 但以90蚊價錢在外面肯定食唔到咁樣的食材, 極力推薦.

題外話/補充資料: 即場炮製咖啡係由咖啡機做, 與厨師的煮功無關
2015-04-03