2022-10-12
時日同親故因為搶吾到任何機票就打算留港,上環/M+/ 灣仔一日遊-秋日嘅上環藝術氣息嘅M+好多好野食嘅灣仔是一趟SUPER CHILL 之旅-本身其實係想行去銅鑼灣,但係最終都係忍吾住肚餓入左間一睇就覺得裝修好靚嘅餐廳醫肚,質素真心好好囉-(見到咁靚吾可以吾打卡啦)(石爐PIZZA,正到一個點,吾可以吾試啦)-正正因為個石爐就叫左個海鮮pizza,勁香,而且勁足料,就咁睇已經有三文魚,蝦,吞拿魚etc etc,仲有叫左thin crust & extra cheese,邪惡吾重要,重要係邪惡得泥值得!!-石爐燒嘅pizza 真心吾同啲,香好多、又有煙燻味,真心同果啲吾知P咩Hut吾同層次嘅野-之後仲叫左個牛Burger,因為實在行左10萬公里路-(親故話正到要出鏡留念之手。。。)-好juicy 囉塊牛肉真心,仲有BLUE CHEESE,食完要減一個星期吧,但係,但係,正如好似親故講,好食到一個點--為左好似有食過菜而叫嘅Kale Caesar salad,勁新鮮,生食kale 一直都好苦,吾知點解理到無,dressing 大滿足,一定夠,每條菜都分到--輕食之小食拼盤,勁多款式,個人極
秋日嘅上環
藝術氣息嘅M+
好多好野食嘅灣仔
是一趟SUPER CHILL 之旅
(見到咁靚吾可以吾打卡啦)
(石爐PIZZA,正到一個點,吾可以吾試啦)
石爐燒嘅pizza 真心吾同啲,香好多、又有
煙燻味,真心同果啲吾知P咩Hut吾同層次嘅野
之後仲叫左個牛Burger,因為實在行左10萬公里路
(親故話正到要出鏡留念之手。。。)
輕食之小食拼盤,勁多款式,個人極愛smoked salmon,食多兩塊價錢都係返到,仲有ham,水牛cheese,CP技能滿分deeee !
黑松露蘑菇湯,勁creamy ,好夠味,幸福的感覺!! 真心吾飲都要迫個frd試下聞下(對的,是講緊吾食菇的親故)
最後泥兩杯cocktail ,有MOJITO,WHITE SANGRIA,推MOJITO,真係勁好飲,待應姐姐話I specially made that for you ,姐姐也太好人。
食完飽到一個點,一天遊就是這樣結束~