2019-08-09
話說今晚約左兩位朋友食晚飯,六點令鐘去到,人就唔多既,普遍都係飲下野食下小食咁樣😂而我地就黎醫肚既🤪🤪雖然地方唔大,但環境設計好唔錯,簡約有風格,燈光微暗,傾心事幾有feel😌我地入到去,職員示意可以任坐,我地三人揀左梳化位,一坐落去先留意到原來未執枱,碟又未收,餐巾又跌晒落地🤣🤣職員見狀先幫我地執好😅其實呢到主食真係選擇唔多😌好快已經決定左叫咩食!!⭐️避風塘芝士蟹腸粉$168賣相已經令人垂涎欲滴🤤🤤平平無奇既腸粉,配合惹味既避風塘煮法,再加埋濃濃既芝士,好新穎好特別🤩朋友們都大讚👍🏻朋友話食到有芥末我又食唔出喎😂😂如避風塘果陣香蒜辣就出啲就正喇😆⭐️話梅乳豬$268賣相又係靚靚仔咁😂乳豬好厚肉,好稔無唔肥膏位🤤皮唔係脆卜卜果隻,就咁食我覺得太咸,點啲話梅醬就好好多😌😌不得不提話梅醬,酸酸咪咪佔左好高分😂👍🏻如果再多啲醬就好!因爲乳豬真係咸得滯😅⭐️炸雞皮$58我覺得雞皮係好核突既野🤭🤭不過朋友想食,佢地都話好好食喎🤣🤣🤣香脆可口,而且一啲油膩感都無,雞皮我就唔想試,反而我試左個汁又幾好味喎😌總結,服務態度熱情有善😌環境都好正!食物既出色又特別,略嫌定價有啲貴😅😅
⭐️避風塘芝士蟹腸粉$168
⭐️話梅乳豬$268