2020-11-23 1563 瀏覽
難得出黎觀塘,搵到附近有間同路人cafe睇落幾正,咁上黎食個lunch 啦! 明太子意粉 都好多明太子吓,味道偏咸,意粉質地幾好,整體味道唔錯,但偏細份,同埋收超過$100 咁嘅plating真心唔掂囉。 鮭魚意粉三文魚味好出但唔腥,個汁食落creamy同三文魚都夾嘅,但個汁半透明搞到成件事睇落cheap左。 巴斯克芝士蛋糕見呢排興想試好耐,佢質地似new York cheese cake咁 thick得黎軟滑,但1d都唔膩,上面仲要燶燶地咁,真心好食。 野飲方面不得不讚佢拉花拉得好靚,係時候評吓味道。Rose Latte 雖然我係玫瑰味控,但叫得做Rose Latte, 應該玫瑰同奶味都要有,呢杯玫瑰味好夠,但飲唔出奶嘅味囉。 Latte頭盔定先,唔係好識飲架咋,可能平時飲開咖啡好重豆嘅烘焙味,所以覺得呢杯咖啡味唔係好夠,d奶又冚晒d味,到喉唔到肺咁。 呢度帶俾我個幾鐘嘅寧靜,係舒服嘅,蛋糕好食,野飲幾精緻。但d pasta 賣成百幾蚊,plating 咁差又細碟就真心唔抵喇。仲有一樣野就係,如果你做開服務性行業嘅話,你會feel到個四眼男人(唔知係職員定老闆) 係being nic

明太子意粉

鮭魚意粉

巴斯克芝士蛋糕

野飲方面不得不讚佢拉花拉得好靚,係時候評吓味道。
Rose Latte

Latte

仲有一樣野就係,如果你做開服務性行業嘅話,你會feel到個四眼男人(唔知係職員定老闆) 係being nice 同幾mean咁囉,去到嗰陣自己參透吓啦。